ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ

Dr. Σφήκας Γεώργιος

Ειδικός Παθολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός

ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ

Το CDC (Centers for Disease Control and Prevention)διαπίστωσε ότι οι συμπεριφορές που θα σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου  COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της απόστασης και της αποφυγής πολυσύχναστων χώρων, ήταν σπανιότερες μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 29 ετών.

Οι νέοι έχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσηλευτούν ή να πεθάνουν από την νόσο COVID-19, αλλά η μόλυνση μπορεί να γίνει σοβαρή σε άτομα όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατά τα άλλα είναι υγιείς.

Η νόσος COVID-19 μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή στην καρδιά, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαρκή καρδιακή βλάβη σε άτομα όλων των ηλικιών, νέων και ηλικιωμένων.

Νέα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι οι νεότεροι έχουν χαλαρώσει σχετικά με την κοινωνική απόσταση.

 

Σε μια έκθεση το CDC αναφέρει ότι μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2020, οι βασικές συμπεριφορές πρόληψης , συμπεριλαμβανομένης της απόστασης και της αποφυγής πολυσύχναστων χώρων, ήταν σπανιότερες μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 29 ετών. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη ενημέρωσης των νέων ενηλίκων όχι μόνο για τον πιθανό κίνδυνό τους, αλλά και σημαντικό ρόλο στη διάδοση της νόσου COVID-19.

 

Αν και οι νεότεροι άνθρωποι έχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσηλευτούν ή να πεθάνουν από την νόσο COVID-19, η μόλυνση μπορεί να γίνει σοβαρή σε άτομα όλων των ηλικιών χωρίς απαραίτητα να έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

«Γνωρίζουμε επίσης από προηγούμενες μελέτες ότι οι νέοι στα 20 τους μπορούν να λειτουργήσουν ως δεξαμενή για μετάδοση σε ηλικιωμένους. Η μείωση του ποσοστού μόλυνσης μεταξύ ατόμων ηλικίας 20 έως 30 ετών είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της πανδημίας », δήλωσε ο Δρ. Robert Glatter, ιατρός στο νοσοκομείο Lenox Hill στη Νέα Υόρκη.

 

Οι νεαροί ενήλικες έχουν μειώσει την κοινωνική αποστασιοποίηση

Για να μετρήσει πόσο αυστηρά οι άνθρωποι τηρούν τις συνιστώμενες προφυλάξεις ασφαλείας έναντι του COVID-19, το CDC ερεύνησε τους ενήλικες από 18 έως 29 ετών.

 

Το CDC διαπίστωσε ότι το ποσοστό των ενηλίκων που χρησιμοποιούν μάσκες προσώπου αυξήθηκε από 78% τον Ιούνιο σε 89% τον Σεπτέμβριο. Όλες οι άλλες βασικές συμπεριφορές πρόληψης- κοινωνική απόσταση, αποφυγή πλήθους και δημόσιων χώρων και πλύσιμο χεριών – μειώθηκαν. Η μόνη εξαίρεση ήταν η αποφυγή των χώρων εστίασης, η οποία δεν μειώθηκε σημαντικά. Γενικά, οι νεότεροι ενήλικες ανέφεραν ότι είναι λιγότερο αυστηροί με τις συμπεριφορές πρόληψης σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους ενήλικες.

 

Το CDC υποψιάζεται ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ποσοστά COVID-19 μεταξύ των νέων αυξήθηκαν. Σύμφωνα με το CDC, τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη προσέγγισης των νέων και να τους ενθαρρύνουν να τηρούν τις προφυλάξεις ασφαλείας.

 

«Η ανταλλαγή μηνυμάτων δημόσιας υγείας πρέπει να τονίσει τη σημασία της φυσικής απόστασης και της χρήσης μάσκας, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιακών ομάδων 18-29», δήλωσε ο Glatter.

Dr. Σφήκας Γεώργιος

Ειδικός Παθολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός

Ο  Δρ. Γεώργιος Ν. Σφήκας είναι Στρατιωτικός Ιατρός και Ειδικός Παθολόγος . Γεννήθηκε στην Αθήνα και εισήχθη στην Σ.Σ.Α.Σ.(Ιατρικό Τμήμα)το 1991 και αποφοίτησε το...

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Dr. Σφήκας Γεώργιος

Ειδικός Παθολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

  •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
    αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
  • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
  •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
    απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
  •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
  •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.