5 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Dr. Σφήκας Γεώργιος

Ειδικός Παθολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός

5 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι έφτασε γρήγορα.

Μετά από περισσότερο από ένα έτος καραντίνας, πολλοί από εμάς σχεδιάζουμε διακοπές. Ευτυχώς, πολλές χώρες ανοίγουν τα κλειστά σύνορα και προετοιμάζονται να καλωσορίσουν τους τουρίστες.

Ενώ οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να μην μοιάζουν τόσο ξέγνοιαστες όσο συνήθως, μπορείτε να τις απολαύσετε έχοντας κατά νου κάποιες οδηγίες ασφαλείας.

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε τους επόμενους μήνες, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα υγιές και ευχάριστο ταξίδι.

 

1. Εάν έχετε εμβολιαστεί

Εάν έχετε εμβολιαστεί και σκοπεύετε να ταξιδέψετε, σε ορισμένες χώρες και περιοχές ενδέχεται να απαιτήσουν να έχετε μαζί σας διαβατήριο εμβολιασμού.Φροντίστε να αναζητήσετε ταξιδιωτικές οδηγίες για να μείνετε ενημερωμένοι, όπως και να διατηρείτε τα έγγραφά σας διαθέσιμα ενώ ταξιδεύετε.

 

2. Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί

Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, ελέγξτε τον προορισμό σας για να βεβαιωθείτε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι απαραίτητος για να εισέλθετε στη χώρα. Οι περισσότερες χώρες εξακολουθούν να απαιτούν αρνητικό τεστ PCR και σε ορισμένες περιπτώσεις εφαρμόζεται και καραντίνα κατά την άφιξη.

 

3. Κρατήσετε το απολυμαντικό χεριών κοντά σας

Η μεταφορά με λεωφορείο προς το αεροδρόμιο, το άγγιγμα του κουμπιού του ανελκυστήρα στο ξενοδοχείο ή η επαφή με τον τιμοκατάλογο σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο έκθεσης. Δεν είναι δεδομένο ότι το απολυμαντικό θα είναι διαθέσιμο παντού όπου κι αν πάτε, γι ‘αυτό φροντίστε να έχετε ένα μικρό μπουκαλάκι μαζί σας και χρησιμοποιείτε το συχνά.

 

4. Αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη όταν είναι εφικτό

 Η διατήρηση των κοινωνικών αποστάσεων είναι το κλειδί για την προστασία τόσο του εαυτού σας όσο και των άλλων. Ο προγραμματισμός επίσκεψης στα αξιοθέατα εκτός των ωρών αιχμής είναι ένας τρόπος για να αποφύγετε τα πλήθη. 

 

5. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο

 

Τα γεμάτα πούλμαν, τα πολυσύχναστα τρένα και οι πλήρεις κρατήσεις πτήσεων αφήνουν λίγο χώρο για κοινωνικές αποστάσεις. Μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν άγχος μετά από ένα χρόνο περιορισμένης επαφής με άλλους. Το να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο σας επιτρέπει να αποφύγετε παρόμοιες καταστάσεις και να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συνεπιβατών σας.

 

Τέλος, Η προετοιμασία είναι το κλειδί. Όπου κι αν ταξιδεύετε, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε διαφορετικά πρωτόκολλα COVID-19.

Σκεφτείτε να οργανώσετε όλα όσα χρειάζεστε πολύ νωρίτερα. Αποκτήστε επιπλέον μάσκες προσώπου πριν ταξιδέψετε και διατηρήστε τα έγγραφα τεκμηρίωσης των εξετάσεων PCR, των εμβολιασμών και των ιατρικών παθήσεων. Μπορείτε να τα διατηρήσετε σε ένα φάκελο για εύκολη πρόσβαση όταν χρειάζεται.

Και μη ξεχνάτε, ακόμα και στις διακοπές, μένουμε ασφαλείς.

 

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Dr. Σφήκας Γεώργιος

Ειδικός Παθολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός

Ο  Δρ. Γεώργιος Ν. Σφήκας είναι Στρατιωτικός Ιατρός και Ειδικός Παθολόγος . Γεννήθηκε στην Αθήνα και εισήχθη στην Σ.Σ.Α.Σ.(Ιατρικό Τμήμα)το 1991 και αποφοίτησε το...

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Dr. Σφήκας Γεώργιος

Ειδικός Παθολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

  •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
    αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
  • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
  •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
    απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
  •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
  •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.