Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

Ο  Δρ. Γεώργιος Ν. Σφήκας είναι Στρατιωτικός Ιατρός και Ειδικός Παθολόγος . Γεννήθηκε στην Αθήνα και εισήχθη στην Σ.Σ.Α.Σ.(Ιατρικό Τμήμα)το 1991 και αποφοίτησε το 1997 με βαθμό λίαν καλώς. Το 1998-1999 εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού (Αθήνα) και εργάστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και από το 1998 έως το 2000 υπηρέτησε στο 80ο τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Κως) και το 2000 στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων (Χαϊδάρι Αττικής). Το 2000 με 2002 εργάστηκε στην Παθολογική Κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης ως ειδικευόμενος στην Παθολογία.

Από 8 Ιανουαρίου 2002 έως 26 Μαρτίου 2006 ως ειδικευόμενος Παθολογίας στη Β΄Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως ιατρός στους Ολυμπιακούς (στο Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης) και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (στο Ο.Α.Κ.Α.) της Αθήνας το 2004 και το διάστημα 2005 – 2006 παρακολούθησε μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Τον Ιούλιο 2006 τοποθετήθηκε στο 15 Τάγμα Υποστηρίξεως στην Καστοριά. Την 13 Δεκεμβρίου 2006 τοποθετήθηκε ως Chief Medical Officer στην Ειρηνευτική Δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕUFOR) στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Σε αυτήν τη θέση παρέμεινε ως την 3 Ιουλίου 2007.Τον Ιούλιο 2007 επανατοποθετήθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ως επιμελητής στην Α’ Παθολογική Κλινική, θέση την οποία διατηρεί έως σήμερα. Έχει παρακολουθήσει  μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Αρτηριακή Υπέρταση και στο χειρισμό ασθενών με χρόνια κολπική μαρμαρυγή και ήταν Υποψήφιος διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα: Συσχέτιση της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος και των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου πριν και μετά τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε στρατιωτικούς. Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του το  2021.

Έκανε μετεκπαίδευση στη Λιπιδιολογία στη Β΄Προπαιδευτική Κλινική του ΑΠΘ και είναι Ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος του Ιατρείου Λιπιδίων του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως, του πρώτου ιατρείου με αυτό το αντικείμενο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Οικογενούς Υπερχοληστερολαιμίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και συμμετέχει στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και των ειδικευόμενων ιατρών στο 424 ΓΣΝΕ τόσο με διαλέξεις στο αμφιθέατρο όσο και στην κλινική διδασκαλία στους θαλάμους ασθενών. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια, στις εργασίες και ως ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Ομιλεί τρεις ξένες γλώσσες: Aγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

Αφορά παθήσεις όπως η αρτηριακή υπέρταση, οι δυσλιπιδαιμίες, οι λοιμώξεις και ο σακχαρώδης διαβήτης, σε επίπεδο πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας.

• Παθολογική εξέταση
• Προληπτικός έλεγχος
• Έκδοση γνωματεύσεων
• Ηλεκτρονική συνταγογράφηση
• Ηλεκτρονική έκδοση παραπεμπτικών

Το ιατρειο

Άνετο και ευχάριστο περιβάλλον

Οι αρχικές βλάβες που προκαλούνται σε έναν ασθενή με αρτηριακή υπέρταση, είναι στο τοίχωμα των αρτηριών και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε:

 •  Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο
 •  Έμφραγμα Μυοκαρδίου, Καρδιακή Ανεπάρκεια
 •  Αγγειακά ανευρύσματα
 •  Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια
 •  Βλάβες Αμφιβληστροειδούς χιτώνα ματιών (πάχυνση, στένωση, ή διαρροή από τΑ οφθαλμικά αγγεία)
 • Nόσο Alzheimer
 •  Μεταβολικό σύνδρομο

Τι λένε για μας

Διαβάστε κάποια σχόλια ασθενών

 • 'Εγινε ένα ολοκληρωμένο check-up με προσοχή και επιμέλεια. Ο γιατρός μου εξήγησε πώς λειτουργούν οι οφθαλμοί και πώς η πάθησή μου σχετίζεται με αυτή τη λειτουργία.
  Μαργαρίτα Κ.
 • Ο γιατρός μου φάνηκε αρκετά έμπειρος με κάλο ιατρικό εξοπλισμό! Και η δική μου περίπτωση δεν φάνηκε και τόσο απλή..
  Παναγιώτης Τ.
 • Ο γιατρός ήταν εξαιρετικός! Πήγα το γιο μου για εξέταση. Ήταν υπομονετικός και του εξηγούσε τα πάντα.
  Κατερίνα Γ.
error: Συναγερμός: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!